Защитникът на Барселона Жерард Пике защити треньора Херардо Мартино и обяви, че наставникът не трябва да бъде обвиняван за всичките проблеми на тима, който е на път да остане без трофей за кампанията.

„Нямаме извинения. Не се представихме според очакванията си и ние сме тези, които носят най-голямата отговорност, така че трябва да се погледнем и да потърсим вината в себе си. Мартино не трябва да бъде обвиняван за всичко. Той дойде в последния момент и работи наистина здраво“ заяви Пике, който не е съгласен и с критиките към Лео Меси.

„Той е най-добрият играч в историята и не мога да разбера как може да бъде критикуван, защото благодарение на него постигнахме всичките си успехи през последните сезони. Лео обича клуба, обича града и тук се чувства като у дома си и аз се радвам, че един ден ще мога да кажа на децата си, че съм играл заедно с него“ добави той.

„Наистина това не е най-добрият ни сезон, но съм сигурен, че ще се вдигнем. В бъдеще пак ще имаме успехи. Имаме силен отбор и вярвам на хората от ръководството“ каза още Пике, който не играе през последните седмици поради контузия в бедрото.

Бранителят има и предпочитания кой да спечели Шампионската лига през този сезон. „Ще се радвам да видя Атлетико да триумфира, след като досега те не са побеждавали в надпреварата“.