В Барселона си отдъхнаха, след като Апелативната комисия на ФИФА уважи жалбата на клуба срещу забраната да привлича играчи през следващите два трансферни периода и поне през първия на "Камп Ноу" ще могат да идват футболисти. 

Наказанието бе наложено преди 3 седмици заради нередности по отношение на привличането на играчи до 18 години. Сега обаче ФИФА разреши на каталунския клуб да подписва с нови футболисти през това лято, след като замрази забраната да прави входящи трансфери заради процедурата по обжалването.  

Световната футболна централа съобщи, че Апелативната комисия е приела процедурата по обжалването, с което наложената санкция се отлага. Председателят на комисията Лари Мусенден е взел решението, тъй като смята, че въпросът няма да бъде решен до стартирането на летния трансферен пазар – 1 юли.

„След като бяха взети под внимание всички аспекти по случая, президентът на Апелативната комисия на ФИФА прецени, че ефективното наказание на този етап се отлага за неопределено време” се казва в официалното съобщение в страницата на ФИФА. 

От Барселона, които иначе не биха имали право да привличат нови футболисти в следващите 2 прозореца, смятат да обжалват и пред Спортния апелативен съд, ако обжалването пред ФИФА не даде резултат.