Бившият треньор на Барселона Тито Виланова е бил приет в болница, където е трябвало да претърпи спешна операция снощи, съобщиха испанските медии.

Както е известно специалистът се бори с рак на слюнчената жлеза от ноември 2011-а година и заради болестта трябваше да напусне поста си начело на отбора миналото лято.

Сега състоянието му се е влошило и той е постъпил за лечение още преди няколко дни, след което се е оказало, че трябва да му бъде направено нова хирургическа интервенция.

От клуба засега не са потвърдили информацията, но според вестник „Спорт“ тя е абсолютно достоверна, като изданието съобщава, че Виланова е в съзнание и е контактен.

Бившият помощник на Пеп Гуардиола бе опериран за първи път преди 2 години и половина, след което през декември 2012-а от клуба обявиха, че болестта се е възобновила. Той изкара няколко месечно лечение в Ню Йорк, през което време отборът бе воден от Жорди Роура.

В крайна сметка в средата на миналия юли бе обявено, че Виланова ще напусне поста си, за да продължи борбата със заболяването и на неговото място бе назначен Херардо Мартино.