Луис Суарес ще бъде играч на Барселона от следващия сезон. Новината бе потвърдена официално както от каталунския клуб, така и от Ливърпул.

Нападателят ще дойде след седмица в Барселона, за да премине медицински прегледи, след което ще подпише 5-годишен договор с клуба.

Сумата на трансфера не се споменава, но според английските медии тя е около 75 милиона лири.

"Футболен клуб Барселона и футболен клуб Ливърпул стигнаха до споразумение за трансфера на Луис Суарес. Уругваецът ще бъде представен на медиите и феновете следващата седмица, когато пристигне в Барселона", се казва на официалния сайт на каталунците.

"Ливърпул потвърждава, че Луис Суарес ще напусне клуба след като бе постигнато споразумение с Барселона. Играчът има разрешение да завърши обичайните формалности, след което да приключи трансфера си", се казва в изявление на сайта на Ливърпул.

"Искаме да благодарим на Луис за приноса му и ролята му, с която помогна при връщането на Шампионската Лига обратно на Анфийлд. Всички в Ливърпул пожелаваме на Луис и семейството му успех в бъдеще".

Суарес обаче няма да може да се присъедини към новите си съотборници до края на октомври, след като вчера ФИФА отхвърли жалбата му срещу наказанието от 4 месеца за ухапването на Джорджо Киелини.