Барселона на Луис Енрике изглежда ще залага едновременно на силна игра по крилата с играчи като Неймар, Педро и Деулофеу, както и на характерните комбинации с къси пасове в средата на терена, разчитайки на футболисти като Ракитич, Бускетс и Иниеста.

Като се имат предвид слабостите в защита, които се видяха през последния сезон, странно е, че ръководството на Барса купи нова "деветка" в лицето на Луис Суарес, вместо да насочи усилията си за привличането на човек, който да затвори дупката в центъра на отбраната.

Вярно е, че Суарес беше №1 във Висшата лига през миналия сезон, но скандалните му постъпки засенчват добрата му игра. След като ухапа Киелини, той бе наказан за четири месеца от ФИФА, но въпреки това Барселона държеше да го има на всяка цена.

Шефовете на клуба обаче ще сбъркат, ако заложат всичко на един играч, който ще може да бъде използван едва през ноември. Няма никаква гаранция, че той ще успее да повтори блестящото си представяне в Англия и в испанската Примера. Освен това някой ще трябва да вкарва голове, докато уругваецът е извън игра. Това означава, че каталунците задължително се нуждаят от още един централен нападател, когото да използват, докато Суарес изтърпява наказанието си.

Гонсало Руис, Goal.com