Световната центрана ФИФА забрани на Барселона да представи официално пред феновете си новото попълнение Луис Суарес. 

В петък уругваецът официално бе обявен за играч на каталунците, след като трансферът му от Ливърпул на стойност 81 милиона евро, бе потвърден от клубовете. 

Първоначалните информации бяха, че всички подробности ще бъдат изчистени в началото на следващата седмица и нападателят ще може да бъде показан на привържениците на отбора, но не на стадион, на друго място предвид санкцията, която му бе наложена. 

Заради наказанието, което изтърпява за ухапването срещу Джорджо Киелини, от Барса се обърнаха на ФИФА с въпрос дали е възможно подобно нещо да се случи, но получиха отрицателен отговор. 

„Санкцията на Луис Суарес се отнася до всякакви свързани с футбола дейности. Той няма право да присъства на публично събитие свързано с играта независимо къде се провежда” заяви Делиа Фишер от медийния отдел на световната централа. 

Както е известно жалбата на футболиста за намаляване на наложеното му наказание, което е до края на октомври, бе отхвърлена. Очаква се той да се обърне към Спортния арбитражен съд, като съществува възможност и да поиска докато въпросът не бъде разгледан, санкцията му да бъде замразена, но тогава рискува да пропусне по-дълъг период, тъй като в момента големите първенства са в почивка.