В съвременния футбол няма време за почивка. Световното първенство завърши току-що, а феновете и наблюдателите вече нищят летните трансфери следващия клубен сезон.

Лео Меси остана на крачка от титлата в Бразилия и за него 2013/2014 окончателно се превърна в сезона на разочарованията. Догодина обаче той ще има нов звезден съотборник в Барса – Луис Суарес. Това стана повод испанските медии да си припомнят взаимоотношенията на Лео с други големи звезди на "Ноу Камп".

Най-вероятно Суарес ще играе като център-нападател в Барса, което означава, че Меси ще трябва да стартира от крилото. Навремето Хосеп Гуардиола премести аржентинеца в центъра и му повери ролята на "фалшива деветка". Лео се чувстваше отлично на този пост и в следващите години бележеше голове като на конвейер. Как ли ще му се отрази промяната този път?

След като Гуардиола смени позицията на Меси, камерунецът Самуел Ето'о си тръгна от Барселона, въпреки че направи отличен сезон и имаше огромен принос за требъла, спечелен от каталунците през 2009 г. Вместо него в тима дойде Златан Ибрахимович. Шведският национал обаче остана само един сезон в Барса и по-късно не спести яда си по адрес на Гуардиола и Меси в автобиографията си.

Ибра твърди, че в началото всичко е било наред, но после Меси е настоял да играе като "фалшива деветка". С това мястото на Златан в стартовия състав изстинало, тъй като Гуардиола се примирил с желанието на аржентинеца и започнал да избягва Ибрахимович.

Следващият именит съотборник на Лео бе Давид Вия, който изкара три години на "Ноу Камп". Той се представи прилично (като се има предвид, че пропусна доста време заради тежка травма), макар че нямаше свободата, която му бе предоставяна в предишните му отбори Валенсия и Сарагоса.

Алексис Санчес и Неймар бяха партньори на Меси през последния сезон. Чилиецът се представи отлично, докато играта на бразилеца не бе чак толкова блестяща. Неймар обаче е по-голямата звезда. Той получаваше повече шансове за изява и остава на "Ноу Камп", въпреки че Алексис вкара 19 гола в Примера. От новия сезон чилиецът ще носи фланелката на Арсенал, а мястото му заема Суарес.

Легендата на холандския футбол Йохан Кройф вече разкритикува привличането на скандалния уругваец, а на нас не ни остава друго, освен да изчакаме и да видим как ще се впише носителят на "Златната обувка" в играта на Барса и дали ще се разбира с Лео Меси.