Бившият аржентински национал Диего Милито е на мнение, че Луис Суарес ще пасне като дялан камък на новия си отбор Барселона.

"Нямам никакви съмнения, че Луис Суарес ще пасне изключително добре на Барселона. Тук говорим за един невероятен нападател, който е доказал качествата си в най-добрите първенства в света, както и по време на последните две световни първенства", написа Милито в колонката си в Goal.com.

"Той игра страхотно както в Южна Африка през 2010 година, така и в Бразилия това лято. Жалко е, че беше наказан заради ухапването и не игра на осминафиналите. Жалко е, че напусна световното първенство по този начин."

"Дали Суарес може да играе заедно с Меси? Великите играчи намират общ език във всеки клуб. Стилът им на игра няма значение. Според мен Суарес няма да има трудности с адаптацията си, за да помогне на отбора да спечели титлите, които загуби през миналия сезон."

"Ако Барса иска да се върне на победния път, тимът трябва да заиграе с класически централен нападател, който да бъде алтернатива на останалите нападатели."

"Суарес е един от играчите, който Барса нямаше до момента. Навярно новият треньор Луис Енрике е поискал от шефовете да му купят именно човек като него, за да може да променя тактиката."

"За съжаление Барселона няма да може да представи Суарес пред феновете си, заради неговата наказание след ухапването на Джорджо Киелини."

"Мисля, че Суарес заслужаваше санкция, но тя не трябваше да бъде толкова голяма. Четири месеца е твърде много. Не е честно, че той няма да може да изгледа и един мач. Скоро Луис ще се завърне с усмивка", убеден е Милито.