Валенсия няма да пусне Жереми Матьо в Барселона за по-малко от 20 милиона евро, колкото е неустойката по договора му, обяви президентът на клуба Амедео Салво.

Френският защитник е една от целите на каталунците за новия сезон, като от „Камп Ноу“ вече проведоха разговори с представители на тима от „Местая“ и се надяваха да намалят цената на играча.

Последната оферта на Барса бе от 15 милиона евро, които изглеждат като доста добра сума за футболист, който вече е на 30 години, но въпреки това във Валенсия твърдо искат да получат това, което е записано в контракта на играча.

„Няма да продадем Матьо, ако от Барса не ни дадат 20 милиона. Ще се разделим с него само срещу тази сума“ категоричен бе Салво по време на представянето на новите екипи на отбора.

Каталунците инвестираха солидни суми в Луис Суарес и Иван Ракитич, подсилвайки средната линия и нападението си. Те купиха и двама вратари и единственото, което остава е да бъде намерен централен бранител, за да се избегнат проблемите от миналия сезон.