Младият нападател на Барселона Жерард Деулофеу изрази желанието си да се учи от звездното атакуващо трио на каталунците Лео Меси, Неймар и Луис Суарес.

"Много съм уверен в себе си. Ще работя здраво, за да пасна в Барса. Имах възможността да дебютирам за втория отбор при Луис Енрике. Той е смел треньор и има характер", започна Деулофеу, цитиран от вестник "Ел Мундо Депортиво".

"Меси, Неймар и Суарес са трима от най-добрите футболисти в света. Но въпреки това ние трябва да докажем, че притежаваме най-добрата офанзивна линия на планетата. Нямам търпение да се уча от тях."

"От Суарес ще взема глада за успехи, от Неймар - уменията с топката, от Меси - дриблирането и всичко останало. Те са тримата най-добри и аз трябва да се уча от тях."

"Привличането на Суарес е решение на клуба. Той е един от най-добрите нападатели в света. Имах щастието да го срещна във Висшата лига, той е страхотен. За мен няма значение дали той е тук или не, аз трябва да си върша работата и да давам най-доброто от себе си."

"Всички знаем, че Барса е №1. Трябва да работя здраво, за да се преборя за място в тима. Зная, че още не съм на тяхното ниво, но съм много уверен в себе си и има големи очаквания за сезона", добави Деулофеу.