Бившият футболист на Арсенал и Барселона Тиери Анри е на мнение, че звездата на каталунския колос Лионел Меси притежава по-голяма дарба от лидера на Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

"Аз уважавам здравата работа, която влага Кристиано Роналдо, но Лионел Меси е най-добрият футболист в света", сподели Анри пред Би Би Си в интервю, взето от Рио Фърдинанд.

"Но Меси е просто изрод. За децата е добре, че мога да видят двама различни футболисти - единият притежава природна дарба, а другият постига успехите си, благодарение на упорит труд."

"Преди време Луи Саха ми беше казал, че Кристиано е най-големият работяга в Манчестър Юнайтед. Не казвам, че Меси не работи здраво, но при него говорим повече за природен талант."

"Роналдо трябваше да се труди много, за да достигне най-високото ниво. Това е голямата разлика между него и Меси, макар и двамата да имат един и същи манталитет на победители."

"Луис Суарес? Той има всичко необходимо. Той е арогантен в добрия смисъл на думата. Може да хване топката от воле, да вкарва с глава. Наясно е как да бележи, видяхме го срещу Англия на световното. Получи два шанса и вкара два гола", добави Анри.