Арсенал се раздели с един от младите си германски футболисти, след като Томас Айсфелд премина във Фулъм.

21-годишният футболист дойде на "Емиратс Стейдиъм" през 2012-та година от Борусия Дортмунд, но така и не успя да пробие в титулярния състав. За двата сезона с фланелката на "Артилеристите" Айсфелд записа само 2 мача за Купата на Лигата, в които вкара един гол. През останалото време той игра с младежкия отбор на Арсенал.

"Фулъм е радостен да обяви привличането на Томас Айсфелд от Арсенал", се казва на сайта на "Котиджърс".

"Атакуващият полузащитник подписа договор за 2 години с опция за още 12 месеца".

Същевременно обаче германският контингент в Арсенал няма да намалее и "Артилеристите" ще вземат 15-годишния Йоргос Спанудакис. Той е поредният талант от школата на Барса, който решава да продължи развитието си на "Емиратс".

Както се разбира от името, Спанудакис е от гръцки произход, но е юношески германски национал и е започнал кариерата си в Щутгарт. През 2009 година отива в Ла Масия, но сега е решил да отиде в Арсенал. Английският клуб ще плати 300 000 евро компенсация.

Позицията на Спанудакис е централен полузащитник. В Арсенал той става поредния германски юноша след напусналия Айсфелд, Серж Гнабри и Гедион Зелалем. Същевременно той е и поредния каталунски талант, преминал в Арсенал след Сеск Фабрегас, Фран Мерида, Ектор Белерин, Йон Торал и Хулио Плегусуело. Последните трима са част от тима и в момента и взеха участие в контролата срещу Борехам.