От Барселона все пак са се съгласили да платят 20 милиона евро на Валенсия за защитника Жереми Матьо, съобщава радио „Каталуния“.

В последните дни се създаде напрежение около играча, който е сериозна цел на гранда от „Камп Ноу“. Барса предложи 15 милиона за футболиста, но от „Местая“ твърдо държаха да получат с 5 милиона повече.

Самият френски бранител публично поиска да бъде продаден, но след като не успя да омилостиви ръководството на клуба си, от Барса са склонили да платят исканата сума за него.

Единственият проблем, който остава да бъде решен е как да бъде извършено плащането – от Валенсия искат сумата наведнъж, докато от Барса предпочитат да я платят на няколко пъти.

Самият Матьо продължава да се готви с Валенсия и дори бе включен в групата на тима за турнето в Южна Америка, където Прилепите ще изиграят мачове срещу Алианса Лима и Универсидад Католика до края на месеца.

При това положение изглежда, че сделката ще може да бъде завършена едва след завръщането на състава в родината, което ще се случи в след около десетина дни, тъй като на тима предстои участие и на турнира в Лондон „Емиратс Къп“.