Звездата на Барселона Андрес Иниеста заяви, че за него ще бъде сбъдната мечта, ако носи капитанската лента през новия сезон.

Както е известно, дългогодишният капитан Карлес Пуйол сложи край на кариерата си, а опитният вратар Виктор Валдес си тръгна. Почти същото най-късно до зимата се очаква да направи и Шави, което почти сигурно означава, че Иниеста ще бъде избран за капитан на "блаугранас".

"Да носиш капитанската лента на Барса... това са моментите, в които се чувстваш щастлив и горд", сподели Андрес Иниеста на пресконференция.

"За всеки един от нас, които сме в клуба от доста дълго време, капитанската лента винаги е била част от нашите мечти."

"Това е крачка напред, защото означава, че си все още част от първия отбор, че продължаваш да се развиваш и че се ползваш с уважението на твоите съотборници."

"Разбира се, другият момент, свързан с капитанската лента е, че остаряваш. Но всяко нещо има своите положителни и отрицателни страни."

"Истината е, че аз съм много щастлив да бъда част от тази група, постигайки успехи с Пуйол, Шави и Валдес. Опитът, който трупаш не само на терена, но и извън него те прави още по-добър човек и още по-добър футболист."

"Научаваш нови неща и аз винаги съм бил наясно с предизвикателството всяка година да ставаш по-добър. Научих се да имам желанието да се развивам", каза още Иниеста.