Новият капитан на Барселона Андрес Иниеста даде първата си официална пресконференция преди началото на новия сезон.

На нея той изрази амбициите на новия отбор и коментира най-деликатните въпрос с наказанието на Луис Суарес и спекулациите за напускане на Шави.

"Искаме отново да вършим нещата добре и да правим феновете щастливи. След една година без успехи нямаш търпение да излезеш и да започнеш да печелиш отново", коментира Иниеста на пресконференция днес.

"Започваме новия сезон както всеки друг - с много ентусиазъм. Тази година ще е трудно, но имаме целта и амбицията да повторим успеха от сезон 2008-2009".

"Започваме от нулата. Имаше много промени, но нивото на ентусиазъм и желание е изключително високо. Клубът покри нуждите си от играчи добре ".

Говорейки за треньора Иниеста обясни за специалните си отношения с него от времената когато бяха съотборници.

"Луис Енрике ми помогна още в първия ми ден в клуба. От тогава имаме отлични отношения. Радвам се, че той е тук".

"Мисля, че това може да е много добър сезон. Той е много ясен относно идеите си. Играчите трябва да вярват в мениджъра си и това, което той казва".

Иниеста коментира и новото попълнение Луис Суарес и изрази мнението си, че неговото наказание трябва да бъде намалено.

"Това е деликатен случай, тъй като не знаем дали като говорим за него ще помогне или навреди. Затова ще откажа да коментирам".

"Наказанието е нещо, с което трябва да се занимават клубът и ФИФА. Ние се надяваме, че случаят ще бъде разрешен и наказанието ще бъде намалено колкото се може повече".

"Суарес е един от най-добрите нападатели на света. Той донесе със себе си амбицията си да вкарва голове, здравата си работа и прословутата си подвижност".

"За играчите, които правят подаванията е много важно да имат такъв играч пред тях. Той е едно от най-добрите попълнения не само в момента, но и за следващите години"

Накрая Иниеста изрази задоволството си, че и през новия сезон Шави ще остане в клуба.

"Радостен съм. Значи наистина много да имаме играч, който е бил в отбора толкова дълго време. И щеше да е много странно той да не бъде тук. Това беше една от най-добрите новини през лятото".