Спортният директор на Барселона Андони Субисарета защити привличането на Жереми Матийо, след като се появиха критики към тима, че трансферната сума от 20 милиона евро е твълде голяма за играч, който вече е на 30 години.

„Един играч на 30 години не е приключил с футбола. Той е в отлично физическо състояние и се вписва отлично в нашия стремеж да имаме футболист за лявата част на центъра на отбраната“ заяви Субисарета, който призна, че миналата година привличането на Матийо е можело да бъде много по-евтино.

„Тогава просто се отказахме от възможността да вземем централен бранител. Смятахме, че Пуйол ще може да играе пълноценно и решението бе взето след обсъждане с треньора. Сега обаче сме на мнение, че имаме нужда от Матийо, който прогресира и смятаме, че той е подходящ за това, което искаме“ добави той.

„В крайна сметка законите на пазара направиха така, че да платим солидна сума за играча, но ние сме убедени, че той ще ни бъде много полезен. Вече сме дали 140 милиона евро за футболисти, но сме в добро финансово състояние и постигнахме много от нещата, които искахме да направим през лятото“ каза още Субисарета.