Макар да остави зад гърба си най-неуспешния сезон в последните шест години, Барселона може да се гордее с финансовата година.

Клубът регистрира рекордни приходи в цялата си история - 530 милиона евро и за първи път успя да мине бариерата от 500 милиона евро, обяви финансовият вице-президент Хавиер Фаус.

Чистата печалба за сезон 2013/14 е 41 милиона - вторият най-добър резултат в историята на "блаугранас" след 49-те милиона евро преди две години.

Нещо повече: от сезон 2010/11 насам каталунците могат да се похвалят с отлични показатели и обща нетна печалба на стойност 113 милиона евро. Никога преди това клубът не е достигал такива показатели за период от четири години, което прави средно по 35 милиона евро на сезон чиста печалба.

Бордът на директорите се похвали, че откакто взе властта на стадион "Ноу Камп", дълговете са намалели със 143 милиона евро и в момента възлизат на 287 милиона евро.

От 2010 година досега Барселона се е изкачил от №24 до №2 в класацията на престижното списание "Форбс" за най-скъпите футболни клубове в света. Каталунците са зад вечния си съперник Реал Мадрид, но пред Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен.

"Вече сме много по-силни и сме по-добре представени по целия свят, в сравнение с времето преди четири години. Сега потенциалните ни стратегически цели са Бразилия и Русия. Можем да използваме Лео Меси за навлизане в руския пазар, а Неймар - за успех в бразилския пазар", обясни Фаус, цитиран в официалната страница на клуба.