Защитникът на Барселона Жерард Пике сподели, че в момента не е сред тримата най-добри централни бранители в света. Той обаче е уверен, че ще успее да си върне формата отпреди години.

"Предизвикателството е отново да бъда най-добрият в света. Убеден съм, че мога да го постигна, защото миналият сезон не беше добър", сподели Пике на пресконференция.

"Точно сега аз не съм дори сред тримата най-добри защитници в света. А и няма как да бъда след този сезон с Барселона и световното първенство с Испания. Зная, че за да играеш в Барса, трябва да си сред тримата най-добри защитници на планетата."

"Също така смятам, че мога да си върна формата и ще го направя с помощта на Луис Енрике. Но ако не мога да изпълня високите стандарти, аз ще бъда първият човек, който ще вдигне ръка и ще си признае, че не се е справил."

"Миналия сезон беше провал. Барса спечели само Суперкупата на Испания. Ние се провалихме за купата на Испания, в първенството и в Шампионската лига. Но е ясно за всички, че ние можем да се подобрим и ако го сторим, че бъдем близо до трофеите. Това се постига със здрава работа. Имаме предпоставките да направим нещо велико."

"Не смятам, че Жереми Матийо ще изпита трудности с адаптацията си в отбора. Той е играл дълги години в Ла Лига с Валенсия. Смятам, че ще се справи много добре. Той е висок, много бърз, силен и страхотен с топка в крака."

"Луис Суарес в момента трябва да чака. Той не е щастлив от наказанието си, но така е с всеки, на когото са отнели възможността да работи. Когато се включи в отбора, Луис ще работи с цялото си желание, за да докаже, че е един от най-добрите нападатели в света", добави Пике.