Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че присъствието на Лео Меси не е позволявало на Алексис Санчес да покаже всичко, на което е способен по време на престоя му в Барса. Французинът добави, че отдавна следи чилиеца и увери, че смята да го използва като чист нападател.

"За първи път го забелязах, още когато той беше в Удинезе, а после той премина в Барселона", сподели Венгер пред "Дейли Мирър".

"Той е нападател с добър завършващ удар, който се представи отлично в Италия. В Барселона му беше трудно, но няма как да е иначе, когато имаш съотборник като Меси. Вижте само разликата в играта на Неймар за Бразилия и в Барса. Харесва ми това, че Санчес може да играе навсякъде в атака – вляво, вдясно и в центъра", поясни французинът.

Венгер каза също, че този сезон балансът на силите във Висшата лига ще бъде по-изравнен, отколкото в последните няколко години.

"Финансовият феърплей и фактът, че сме в по-силни финансово, отколкото преди пет години, ни облагодетелстват. Доскоро преди началото на всеки сезон се питах кой още от играчите ми ще си тръгне, но вече не е така. Вече няма да сме кръводарители за други клубове", подчерта Венгер.

"Но вижте само какво става в Саутхемптън – всички бягат оттам. Ако вземем отбора, който те имаха миналата година и добавим футболисти като Тео Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Гарет Бейл, Саутхемптън можеше да спечели Шампионската лига, ако бе успял да ги задържи всичките", заяви френският бос на Арсенал.