Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола обяви, че мрази стила "тики-така", на който самия той е автор. Испанецът обяви това в автобиаграфията си написана заедно с журналиста Марти Пернарнау, която ще излезе на 4 септември. В книгата Пеп говори, че съвсем не е обсебен от стила с прекомерното притежание на топката, който той наложи в Барселона.

"Мразя тики-така. Притежанието на топката всъщност е само инструмент, с който да затрудниш съперника и да опиташ да организираш по-добре отбора си. Само когато има добра координация на пасовете можеш да намериш баланс между атаката и защитата", пише Гуардиола.

Наставникът говори и за напускането на Барселона. Той отрече, че си е тръгнал, заради скандал с тогавашния президент на клуба Сандро Росел.

"Искам да отрека тези слухове. Не съм напуснал Барса, защото Росел е искал да реконструираме напълно отбора. Бях много уморен и мислех, че не мога да дам повече на този отбор и тези момчета. Дали ще се върна в Барса някой ден? Клубът е така организиран, че или си с този, който командва, или си извън него".

Гуардиола говори за загубата от Реал Мадрид на полуфинала на Шампионската лига. "Поражението с 0:4 беше най-тежката загуба в кариерата ми", признава Пеп.