Бившият футболист на Аякс, Барселона и Ливърпул Яри Литманен счита, че Лионел Меси и Неймар са най-добрите играчи в света.

"Барселона винаги е имал страхотни състави и точно сега клубът притежава двамата най-добри футболисти в света - Меси и Неймар", отсече Литманен пред клубната телевизия на "блаугранас".

"Трябва да измине време, преди да поставяме оценки на този състав на Барселона, след като вече си тръгнаха футболисти като Валдес, Пуйол, Фабрегас и Алексис Санчес."

"Когато играех в Барса с Луис Енрике и Шави, първият представяше Испания, а вторият - младежката формация. Енрике беше страстен играч, страхотен футболист. Шави също беше талантлив. Той е в клуба от 15 години е един от най-добрите футболисти на каталунците изобщо."

"Бях в Барса при честване на 100-годишнината на клуба. Беше много специално. Барселона е фантастичен клуб. Аз имах много контузии и останах в отбора за кратко."

"Визитата на Барселона във Финландия е много важна за нашата държава и за Хелзинки. Барса е един от най-големите и най-силни отбори в света."

"Хората са щастливи и много от тях нямаха търпение да видят отбора на Барса. Аз също. И съм много щастлив, че Барса е тук", добави Литманен.