Барселона ще започне офанзива за привличането на полузащитника на Атлетико Мадрид Коке, твърди вестник „Спорт”. 

Предвид очертаващото се наказание клубът да няма право да привлича футболисти през следващите два трансферни прозореца, каталунците ще опитат да направят максимално силен състав в оставащите дни до края на трансферния период. 

Затова и ще положат сериозни усилия да се споразумеят с Дюшекчиите, въпреки че това едва ли ще бъде лесно предвид факта, че халфът се превърна в един от най-добрите играчи на столичани и бе в основата на спечелената титла миналия сезон. 

Очаква се офертата на Барса да включва освен солидна сума и опция, според която Коке да остане на „Висенте Калдерон” под наем за сезона и едва през следващото лято да си присъедини към отбора. 

Клаузата за разтрогването на договора на играча е 60 милиона евро, но е много вероятно каталунците да се съгласят да платят сумата или поне по-голямата част от нея. 

Подобна ще бъде схемата за бразилеца Дъглас, чието идване на „Камп Ноу” вече е договорено, като се очаква в следващите дни сделката да бъде обявена официално. Крайният бранител обаче ще остане в Сао Пауло до 2015-а година, след  което ще се присъедини към новия си отбор.