Защитникът на Барселона Даниел Алвес заяви, че не се е чувствал достатъчно оценен в клуба, но с поведението си е спечелил уважението към себе си. 

Бразилецът бе пред напускане, но след като не му са намери купувач, ще остане в отбора до края на договора си, който е до следващия сезон. 

„Реших да остана в Барса. Ще дойде ден, в който трябва да си тръгна, но искам да го направя с чувство, че съм бил голям професионалист. Ако напусна сега щеше да бъде различно” заяви той на пресконференция. 

„На хората им стана навик да говорят непрекъснато за мен, но аз приемам това нормално. Критиката ме мотивира и ме кара да се подобря. Спечелих си правото да бъда уважаван. Не усещах подкрепа в моментите, в които трябваше да се защитавам от нещата появили се в пресата. Знаех, че клубът иска да ме продаде и това ме нарани” добави той. 

„Когато се върнах тук след световното първенство и бях запитан за бъдещето си отговорът ми бе, че трябва да говоря с Луис Енрике. Удоволствие е да се работи с такъв специалист, който е много взискателен. Трябва да съм сигурен, че съм част от плановете му за сезона, защото ни очакват  големи предизвикателства. Уважаваме Реал, но не се страхуваме от тях” каза още Алвес.