От Барселона са отправили шокиращо запитване до Реал Мадрид за възможността да привлекат крилото Анхел ди Мария, твърди вестник „Спорт” в сензационен материал. 

Според изданието представители на каталунците са се свързали с големия съперник и са предложили 60 милиона евро за аржентинеца, но са получили отказ. 

Президентът на Кралския клуб Флорентино Перес е отхвърлил категорично възможността дори да започне преговори с тима от „Камп Ноу” за футболиста и няма никакво намерение да го пусне да подсили основния конкурент на отбора. 

От Барса явно опитват да се възползват от ситуацията на Ди Мария на „Бернабеу”, след като вчера Карло Анчелоти разкри, че атакуващият играч е поискал да напусне. 

Твърди се, че агентът му опитва да уреди трансфер в голям европейски клуб, който обаче е готов и да му плаща по 8 милиона евро на сезон, което е два пъти повече от парите, които в момента той получава на „Бернабеу”. 

Каталунците пък се стремят да направят голяма сделка до края на месеца, след като е много вероятно да получат забрана да купуват играчи през следващите два трансферни периода, което ще стане факт, ако обжалването им пред Върховния арбитражен съд не успее.