С гол на младока Сандро Барселона победи трудно Виляреал с 1:0 в мач от втория кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ел Мадригал".

19-годишният юноша от школата на каталунците влезе като резерва през второто полувреме и десетина минути преди края вкара победния гол.

Той обаче бе изработен от Меси, който стреля покрай вратаря и Сандро засече от голлинията на празна мрежа.

Барселона имаше подчертано преимущество, като на два пъти гредите попречиха на Меси да се разпише. Виляреал атакуваше доста по-рядко, но през второто полувреме също удари две греди.

Така след втория кръг Барселона има пълен актив с две победи.



Първото интересно положение бе в 4-та минута, когато Педро поднесе към Меси пред наказателното поле и той нанесе бърз удар, но без да затрудни вратаря.

Малко по-късно Ракитич стреля от дистанция, но над напречната греда. Педро имаше удобна възможност след като бе изведен от Меси отляво, но ударът му бе спасен с добра изява от Асенхо.

В 23-та минута Виляреал имаше страхотно положение. След заучено изпълнение на корнер Кани получи в наказателното поле. Той се забави и не можа да стреля, но при продължение на акцията последва центриране към непокрития на втората греда Виктор Руис, но той от три метра засече неточно с коляно.

Минута по-късно Барса имаше опасна контраатака и Меси изведе Педро на стрелкова позиция отляво в наказателното поле. Той обаче не стреля с левия крак, а опита финт срещу защитник. Марио Гаспар протегна крак и макар да не ритна Педро, последният се препъна в защитника. Дузпа обаче не последва.

В 28-та минута гредата помогна на домакините. Меси стреля изненадващо от фаул на позиция, от която се очакваше центриране. След лек рикошет в защитник топката се насочи към близкия ъгъл, но там Асенхо изби в страничната греда.

След лошо изчистено центриране пред вратата на Виляреал топката попадна в Жереми Матийо, но ударът му бе неточен. При друга атака Лео Меси даде точно центриране към Мунир, който между двама защитника засече с глава покрай вратата.

Второто полувреме можеше да започне много интересно, тъй като в 51-та минута сантиметри спасиха Барса от автогол. Матийо се хвърли да пресече полуниско центриране пред вратата, но изненада Браво и прати топката в страничната греда.

В 58-та минута в игра влезе Неймар на мястото на Мунир. И бразилецът веднага се отчете с хубав пас в наказателното поле за Ракитич, но той от чиста позиция вместо да стреля опита да поднесе встрани за Меси и топката бе пресечена в корнер. След центрирането от корнера Неймар отклони с глава, а след това защитник за малко да си вкара автогол, изчиствайки под носа на Матийо над гредата.

В 65-та минута Лео Меси стреля хубаво от пряк свободен удар, но Асенхо скочи и с една ръка изби от ъгъла на вратата. Интересното бе, че след центрирането от корнера точно Меси връхлетя към топката и засече с глава, но неточно встрани от целта.

Три минути по-късно Барселона направи уникален пропуск. Влезлият като резерва Габриел пропусна наглед безопасен извеждащ пас за Меси. Аржентинецът от малък ъгъл без да се лакоми поднесе встрани за Неймар, но той от буквално два метра не можа да уцели топката и защитник изчисти от голлинията.

В 70-та минута влезлият току що като резерва Сандро получи пас отдясно в наказателното поле и макр от малък ъгъл без да се колебае нанесе удар. Той се удари в защитник, но Алвеш овладя и поднесе към Неймар около точката на дузпата, но той стреля над вратата.

Минута по-късно гредата помогна и на Барса. Пина стреля от границата на наказателното поле и преодоля Браво, но топката се удари в страничната греда. След това тя се върна в игра и Тригерос направи добавка от малък ъгъл, като топката мина застрашително близо покрай вратата.

В 77-та минута Барса удари нова греда. Меси стреля от десетина метра през купа от играчи, но след лек рикошет в защитник топката се отби в гредата и излезе в корнер.

Натискът на каталунците продължи и в 82-та минута защитата на Виляреал рухна. При поредната атака на гостите един играч на жълтите по безотговорен начин забави да се изправи и Барса продължи акцията. Меси бе изведен на ръба на засадата. Макар и от малък ъгъл залъга два пъти защитник и стреля покрай вратаря. Топката рикошира в него и може би нямаше да влезе, но връхлитащият Сандро я добави от голлинията в мрежата.

Виляреал можеше да отговори в 84-та минута, но отново удари греда. След центриране от корнер топката бе продължена с глава към втората греда, където от малък ъгъл Джовани стреля силно от воле, но в страничната греда.

В 87-та минута домакините имаха нова чудесна възможност. Матийо изчисти нескопосано в Бускетс в наказателното поле и рикоширалата топка дойде към Вието, но той от чиста позиция стреля много неточно.

В предпоследната минута Неймар получи центриране като на тепсия, но на пет метра от вратата стреля неточно с глава.

Виляреал - Барселона 0:1

0:1 Сандро 82

Виляреал: Асенхо, Марио, Мусакио, Виктор Руис, Хайме Коста (58 Габриел), Тригерос, Пина, Бруно, Кани (69 Еспиноса), Джовани, Черишев (64 Вието)

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Матийо, Алба, Бускетс, Ракитич, Рафиня (74 Шави), Педро (70 Сандро), Мунир (58 Неймар), Меси