Защитникът на Барселона Жерард Пике обяви, че няма здравословни проблеми и причината да не играе от началото на сезона е решението на Луис Енрике. 

От началото на сезона той е бил титуляр само в един от трите мача на състава в първенството, като наставникът предпочита двойката Хавиер Масчерано – Жереми Матийо. Това доведе до слухове за бъдещето на играча, които той опроверга. 

„Тренирам нормално и се чувствам добре, макар че в някои дни усещам дискомфорт заради проблема в бедрото. Като цяло всичко е наред и както обикновено винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си и съм доволен от представянето си, когато съм на терена. Не се чувствам нито титуляр, нито резерва. Сезонът е дълъг и трябва да се работи на максимума. Треньорът решава дали ще играя” заяви той на пресконференция преди мача с АПОЕЛ от Шампионската лига утре. 

Той отхвърли и всякакви съмнения относно участието му в националния отбор на Испания. „Да, аз съм каталунец и винаги ще бъда, но това няма нищо общо с националния тим, в който съм вече 11 години”. 

Пике очаква и възход от Реал Мадрид, въпреки лошото начало на сезона. „Ние започнахме добре, докато те имат затруднения и изгубиха точки, но това не означава нищо. Те са отбор, който винаги се стреми към върха, така че съм сигурен, че ще се бори докрай за титлата”.