Треньорът на Барселона Луис Енрике остана доволен от победата над аутсайдера в групата на Шампионската лига АПОЕЛ, макар че каталунците биха само с 1:0. 

Наставникът защити стратегията си да даде почивка на някои от титулярите и заяви, че основната му задача е да поддържа футболистите си максимално свежи. 

„Играчите не са машини и трябва да бъдат в колкото се може по-добро състояние. Ясно е, че трябва да се подобрим и ще анализираме внимателно защо мачът бе толкова труден за нас. Моят цел обаче е да имам 25 играчи, които да бъдат готови за битка” заяви наставникът. 

„Хареса ми отношението на футболистите и подкрепата от публиката, защото когато сме единни ще постигнем целите си. Трябва да покажем страст в моментите, когато нещата не се получават и този мач бе такъв. Двубоят бе доказателство, че сезонът ще е труден, но аз съм развълнуван от предизвикателството” добави той. 

„Видях добри неща в играта ни, като това, че отбелязахме гол след статично положение, както и това, че пресирахме и се опитвахме максимално бързо да си върнем притежанието на топката” каза още Енрике, чийто тим ще гостува на ПСЖ в следващия си мач от групата.