Голмайсторът на Барселона Жерард Пике заяви, че обикновено не вкарва голове, но се радва да донесе победното попадение на отбора си.

Каталунците победиха с минималното 1:0 кипърския АПОЕЛ в първи мач от груповата фаза на Шампионската Лига.

До края домакините доминираха, но не създадоха много голови положения и добрата защита на гостите не допусна повече голове.

"Имах късмет да вкарам, обикновено не го правя. Но имах страхотна възможност и това се превърна в победния гол", коментира след мача Пике.

"Така че съм щастлив от победата, от представянето и от трите точки, защото да започнеш с победа винаги е важно и сега можем да се фокусираме върху следващия мач в първенството срещу Леванте".

"Лео Меси ми даде наистина добра топка и аз трябваше просто да я докосна и да влезе в мрежата. Той знае как да го направи, той е най-добрият играч на света защото не само вкарва голове, но знае как да прави асистенции".

"АПОЕЛ знае как да играе, техният стил на футбол наистина работи и те знаят как да си вършат работата. Те се защитават много добре и знаят как да контраатакуват".

"Ние искахме да вкараме повече, но не беше възможно и накрая трябваше да се концентрираме наистина здраво отзад, за да не получим гол".