Лео Меси вече е само на 3 гола от постижението на Телмо Сара по голове в испанската лига, след като се разписа на два пъти при триумфа над Гранада с 6:0. 

Аржентинецът е с 248 попадения на сметката си, докато легендата на Атлетик Билбао е с 251, но е ясно, че съвсем скоро ще бъде надминат. 

Иначе Меси благодари във Фейсбук за поздравления, които е получил, след като е достигнал до границата от 400 попадения в кариерата си. Той натрупа 401, като от тях 359 са за Барселона, а 42 за Аржентина. 

„Никога не съм си представял, че ще постигна нещо подобно в кариерата си. Оценявам високо поздравленията, които получих и ще продължа да работя, за да бележа още. Прегръщам ви всички!” написа той в социалната мрежа. 

Попаденията, които той има, са разпределени по следния начин: 248 в първенството, 68 в Шампионската лига, 29 за Купата на Краля, 14 в други турнири за Барса и 42 с екипа на националния отбор. 

„Ел Мундо Депортиво”, че повече голове от него имат играчи като Кристиано Роналдо (429), Раул Гонсалес (423), Роналдо (414) и Тиери Анри (407), но всичките са играли много повече мачове от него, като дори двубоите на Кристиано са с над 200 повече.