Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан потвърди, че суперзвездата на отбора Златан Ибрахимович ще пропусне утрешния двубой срещу Барселона. 

Шведът не игра в последните два мача заради болки в петата и въпреки надеждите, че ще успее да се възстанови за сблъсъка с каталунците, това няма да се случи. 

„Златан продължава да има болки в петата и тази сутрин не тренира. Такова е положението за наше съжаление, но аз все пак се подготвях за мача с мисълта, че това е възможно. Ясно е, че ще бъде трудно без него, но ние имаме талантливи нападатели, които могат да го заместят. Трябва обаче да положим сериозин колективни усилия, за да компенсираме липсата му” заяви Блан. 

Двубоят между двата отбора бе очакван с огромен интерес именно заради сблъсъка на Ибрахимович с бившия му тим и заради противоречивото му напускане на „Камп Ноу” преди години. Преди този сблъсък пък той заяви, че Пеп Гуардиола му е отнел шанса да спечели Шампионската лига. 

„Барселона винаги е бил от любимите ми отбори, най-вече заради философията, която изповядва. Накои харесват това, други не, но на мен ми допада. Те спечелиха много трофеи през последните години, но по-важното бе, че играят красив футбол. Аз играх преди доста време за Барселона, но сега целта ми е да победя този отбор и вярвам, че имаме качествата да направим това” каза още наставникът на парижани.