Лидерът на Барселона Лионел Меси записа името си в историята на клуба с още нещо, след като отбеляза попадение №500 за каталунците в най-престижната европейска надпревара. Повече имат единствено Реал Мадрид – 826 и Байерн Мюнхен – 551. 

Аржентинецът изравни резултата за 1:1 срещу ПСЖ, завършвайки впечатляваща комбинация, но за негово съжаление голът не успя да спаси отбора от поражение и тимът отстъпи с 2:3. 

Авторите на други юбилейни попадения са Сегара, който бележи първия гол през 1959-а година, при това на стадион „Васил Левски” в София при равенството 2:2 срещу ЦСКА (тогава ЦДНА). Христо Стоичков вкарва гол №100, Патрик Клуйверт е авторът на №200, Самуел Ето’о на №300, а Давид Вия на №400. 

Голът бе първи за Меси в турнира за сезона, с което той вече има 68 в кариерата си и се изравни с Кристиано Роналдо, който обаче тази вечер може да увеличи сметката си срещу Лудогорец. 

Общо през кампанията попаденията на аржентинеца са 6 в 8 срещи, а общо сметката му достигна до невероятните 360 в 433 двубоя за Барселона във всички състезания.