Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес твърди, че не съжалява за оставането си в клуба, въпреки че от началото на сезона играе съвсем малко. 

През лятото играчът с най-много мачове да каталунците бе пред напускане на „Камп Ноу”, като интерес към него имаше от Катар и САЩ. В крайна сметка обаче той реши да остане в отбора още една година. 

„Щастлив съм, че останах в Барселона. През лятото обаче с Луис Енрике не обсъждахме ролята ми в отбора. Разбира се, че не съм доволен да стоя на пейката. Искам да играя повече, но в крайна сметка отборът е на първо място и треньорът решава” заяви ветеранът по време промоционално събитие на Адидас. 

Във вторник Шави стана футболистът с най-много мачове в Шампионската лига, след като се отчете с 15 минути в двубоя с ПСЖ и така изпревари Райън Гигс. Въпреки поражението във френската столица бившият испански национал е на мнение, че няма причина за паника. 

„В подобни мачове грешките струват скъпо, а ние допуснахме твърде много, особено при статични положения. Освен това губехме топката в невралгични зони от терена. Въпреки това заслужавахме равенство. Не става дума за провал. Настроението в състава е позитивно и знаем, че сме на прав път” каза още Шави, чийто тим играе с Райо Валекано в събота.