Само преди два дни вестник „О Глобо” съобщи, че футболистът на Барселона Даниел Алвес ще напусне отбора след края на кампанията. Самият играч бе цитиран да казва, че ще продължи кариерата си в Англия. 

Сега обаче се оказва, че това не само че няма да се случи, но и бразилецът се е разбрал да поднови договора си с каталунците за още един сезон и да остане в отбора до лятото на 2016-а. 

Вестник „Спорт” съобщава, че основните параметри по контракта вече са уточнени, като трябва да бъде постигнато споразумение относно детайлите. Очаква се обаче до 2-3 седмици новината за постигнатото споразумение да бъде обявена официално. 

Алвес ще подпише при различни финансови условия, като в контракта ще има различни бонус-клаузи, които ще бъдат активирани в зависимост от представянето на футболиста. Възможно е да бъде включена и опция за оставането му в тима за още една година – до 2017-а. 

Треньорът Луис Енрике е много доволен от представянето на 31-годишния ветеран и е успял да убеди и ръководството, че за клуба ще бъде най-добре той да остане. С привличането на Дъглас дясната зона на Барса изглежда добре окомплектована и в тима не очакват да имат проблеми в тази зона в близко бъдеще.