Барселона - Ейбар, среща от осмия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.00 часа българско време.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген

Защитници: Пике, Алба, Матийо, Алвеш, Адриано, Бартра

Полузащитници: Масчерано, Иниеста, Шави, Сержи Роберто, Рафиня

Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Мунир, Сандро

Контузен: Дъглас

Извън групата: Масип, Ракитич, Вермаелен, Бускетс, Монтоя

Наказан: Суарес

 

Прогноза на Gol.bg:

Седмица преди Ел Класико в лагера на каталунците със сигурност мислят и за предстоящия сблъсък с най-големия им съперник, затова на мача с Ейбар на пейката навярно ще останат водещи футболисти.

Гостите започнаха сезона много добре и след първите седем кръга се намират в горната половина на таблицата, демонстрирайки приятен за наблюдаване стил.

Очакванията са насочени към суперзвездата на "блаугранас" Лионел Меси, който е само на два гола от рекорда на Телмо Сара - 251 попадения в испанското първенство.

Наставникът на домакините Луис Енрике обаче увери, че усилията на тима ще бъдат насочени към постигане на задължителна победа, а не към индивидуалните цели на аржентинеца.

Барса все още няма допуснат гол в Ла Лига и към рекорд се е запътил вратарят Клаудио Браво, който вече подобри постижението на Педро Мариа Артола от 560 минути без попадение на старта на сезона.

Всякакъв друг резултат освен победа за Барселона може да се счита за сензация, затова ще заложим на логиката, вместо на изненадата.

 

Резултат:  Барселона - Ейбар  2:0