Треньорът на Барселона Луис Енрике демонстрира оптимизъм преди гостуването на „Сантяго Бернабеу” следващата събота. 

Каталунците биха Ейбар с 3:0 снощи, макар че през първото полувреме имаха затруднения и гостите можеха да поведат. Това обаче не стана и след паузата класата на домакините си каза думата, с което те запазиха аванса си пред Реал Мадрид на 4 точки, като все още не са допуснали гол във вратата си в първенството. 

„Този мач така или иначе няма да бъде решаващ. Ние обаче отиваме на „Бернабеу”, за да победим и мога да кажа, че сме по-добри от своя противник. Хубаво е, че продължаваме да не допускаме голове, но в крайна сметка по-важно е да печелим” заяви той. 

„Това, че съперникът ни имаше положения в мача не ме притеснява, тъй като тези неща са нормални във футбола. Хубаво е, че оставаме на високо ниво. Както винаги един треньор никога не е напълно доволен и смята, че отборът му има какво да подобрява, което сега се получава и при мен” добави специалистът. 

„Благодарни сме на феновете ни, които ни дават самочувствие и увереност в трудни моменти. Меси също е стимул за останалите със своето представяне. В този мач Шави бе с основен принос, но в крайна сметка никога не е лесно да преодолееш един отбор, който се брани с много играчи” сподели още Енрике.