Наставникът на Барселона Луис Енрике се разграничи от определенията, че тази седмица е решаваща за кампанията на каталунците. Вместо това той я нарече "важна".

Утре "блаугранас" се изправят срещу Аякс в Шампионската лига и след загубата от ПСЖ се нуждаят от задължителни три точки. В събота пък е поредното горещо издание на Ел Класико, преди което Барса води на вечния си противник с четири точки.

"След като спечелихме един мач и загубихме втория, третият ни мач в групата е много важен. Домакинските мачове са ключът към класирането напред. Имаме нужда от подкрепата на нашата публика", започна своя коментар Енрике на днешната пресконференция.

"Но Аякс е много труден противник. Ние трябва да изиграем един като цяло добър мач. Те са много добре организирани и са наясно как да атакуват, как да поемат рискове в защита. Създават голям натиск и през миналия сезон направиха нещата трудни за Барса."

"Най-важният ни мач точно сега е този с Аякс. Не бих казал, че тази седмица е решаваща, по-скоро бих я определил като важна. Решаващо е това, което ще се случи през месец март, не сега."

"Ще видим какво ще бъде състоянието на Серхио Бускетс утре и дали ще може да играе. Луис Суарес е много важна част от тренировките ни. Става все по-добър с всеки изминал ден", добави Енрике, който не пожела да разкрие детайли за отказа на Лео Меси да бъде заменен срещу Ейбар през уикенда.

"Наистина не бих искал да вляза в такива дискусии. Трябва да се притесняваме за съвсем различни неща, когато говорим за смените, като например кой има жълт картон, кой е контузен."

"Понякога допускам грешки. Преди да направим смяна ние питаме играчите как се чувстват и взимаме решение в зависимост от това, което ни казват."

"Според мен хората са интерпретирали нещата както те си искат. За мен е най-важно какво виждам на игрището и какво ми казват играчите. Става дума за доверието, което имам в играчите. Това няма да се промени по време на престоя ми в Барса", добави специалистът.