Нападателят на Барселона Луис Суарес смята, че неговият съотборник Лионел Меси е по-добър от носителя на Златната топка Кристиано Роналдо.

"По мое мнение Лео е по-добър от Кристиано. Аз тренирам и играя с Меси всеки ден и той успява да ме изненада постоянно. Уникален е", заяви Суарес, цитиран от вестник "Мирър".

"Всеки знае какво е дал Меси на Барселона, какъв играч от най-висока световна класа е той. За мен Лео е най-добрият футболист в света заради нещата, които е постигнал. А той все още е доста млад."

Уругваецът коментира и бившия си отбор Ливърпул, както и първия му мениджър в клуба Кени Далглиш. Именно славният шотландец връчи на Суарес Златната обувка на церемония в Барселона.

"Никога няма да забравя това, което феновете на Ливърпул направиха за мен. Те винаги бяха зад гърба ми и ми подариха най-добрия период в живота ми. Няма да го забравя."

"Това, което Кени Далглиш стори за мен в Ливърпул беше невероятно. Той ми беше треньор, ментор и баща. Помогна ми много в трудно първенство като Висшата лига."

"Затова за мен значеше много, че той измина целия този път до Барселона миналата седмица, за да ми връчи Златната обувка. Благодарих му лично за нещата, които е направил за мен", добави Суарес.