Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е отказал да бъде заменен в мача срещу Ейбар в събота, твърди телевизия „Ла Сеста”. 

Каналът показва кадри малко след третото попадение на каталунците в мача, на които се вижда как треньорът Луис Енрике се готви да пусне на терена младият Мунир Ел Хадади. 

Наставникът дори подвиква „Лео, Лео” към аржентинеца, който обаче с жест показва, че не е съгласен с това решение и в крайна сметка Енрике извади от мача Неймар. 

Идеята на треньора естествено бе да спести известен брой минути на най-важния си играч, което бе напълно логично предвид предстоящите двубои с Аякс в Шампионската лига и срещу Реал Мадрид в първенството. 

Меси обаче поискал да играе в целия двубой, като според друга версия това е станало, тъй като искал да изравни рекорда на Телмо Сара по голове в Примера, след като преди това вече бе реализирал попадение.

Така или иначе обаче случилото се със сигурност ще накара мнозина да обявят, че футболистът прави каквото си иска и че той решава кога да играе и кога не.