Нападателят на Барселона Луис Суарес призна, че се е разплакал, когато е станало ясно, че той ще играе за каталунците. Уругваецът е смятал, че с кариерата му е свършено, изпадайки в депресия след инцидента с Джорджо Киелини на Мондиал 2014.

"Чувствах, че съм разрушил кариерата си", започна своя коментар Суарес пред TV3, визирайки първите дни след като ухапа Киелини и последвалото наказание от четири месеца.

"Преди всичко аз не исках хората да знаят нищо. Скрих се настрани, заедно със семейството си, но след това помислих върху това, което съм сторил. Извиних се и се освободих от товара."

"Тогава започнаха преговорите с Барса и когато моят агент Пере Гуардиола ми се обади, за да ми каже, че сделката е финализирана, аз започнах да плача. Плаках заради ситуацията, която изживявах и заради подкрепата, която Барса ми предлагаше."

"Почувствах се щастлив, но все още се страхувах, че последиците от инцидента могат да сложат край на сделката", продължи Суарес, след което обърна внимание на предстоящото в събота Ел Класико срещу Реал Мадрид - мачът, в който уругваецът най-после ще може да играе за "блаугранас".

"Не си представям как играя в двубоя, но се подготвям за него, заедно с колегите си. Не е част от характера ми да моля треньора да ме пусне в игра."

"Ако имам възможността да спра с футбола в Барселона, това ще е перфектният край на моята кариера", завърши своя коментар 27-годишният стрелец, който подписа 5-годишен договор с Барселона.