Бившият полузащитник на Барселона Гайска Мендиета смята, че наставникът на каталунците Луис Енрике е успял да върне искрата в играта на Лионел Меси.

"В момента виждаме един по-добре подготвен, по-силен Меси. Той прие новата си роля в отбора. Той беше свикнал да вкарва много голове, но сега прие, че трябва да играе по-назад и да бъде подавач, вместо реализатор", заяви Мендиета пред електронното издание Goal.com.

"Луис Енрике превърна тази Барса в своята Барса, залагайки на добрата комуникация с футболистите си. Това е много важно, особено в първия му сезон начело на отбора."

"При Херардо Мартино видяхме как той се опитва да промени играта на отбора, цялата идея с отнемането на топката, притежанието й, високата преса... Мартино залагаше на повече контраатаки и диагонални подавания и затова нещата не се получиха."

"Луис Енрике използва лятната подготовка, слагайки край на пътуването на отбора по целия свят. Той имаше на разположение един месец, в който да подготви отбора добре за новия сезон. Според мен в момента виждаме резултата - Барса играе дълбоко в половината на съперника и отнема топката бързо."

"Енрике е победител, той не обича да губи. Той притежава много силен характер. Има силна вяра и ще изведе отбора до успех. Той беше такъв и като футболист. Това се вижда и при други треньори като Анчелоти и Диего Симеоне - каквито бяха като играчи, такива са и като треньори."

"Луис Енрике е много ясен със своите играчи, много откровен с тях. Той им казва какво очаква и какво иска от всеки един от тях", завърши своя коментар Гайска Мендиета.