Дългогодишният президент на Барселона Хосе Луис Нунес и неговият син Хосеп Нунес ще лежат в затвора заради подкуп на данъчни служители.

Двамата бяха осъдени на две години и два месеца зад решетките от Окръжния съд в Барселона. Според информацията в испанските медии жалбата срещу решението на съда е отхвърлена.

През 2011 година баща и син Нунес дори бяха осъдени на шест години, но проточилото се дело доведе да намаляване на тяхната присъда.

83-годишният Нунес и неговият син все пак се надяват, че присъдата им може да бъде намалена от по-висока инстанция. Те са се опитали да подкупят данъчните служители, за да укрият данъци от държавата покрай дейността на тяхна обща строителна фирма.

Хосе Луис Нунес е един от най-успешните президенти на Барселона, заемайки поста от 1978 до 2000 година. Именно при неговото управление клубът покори европейския клубен върх за първи път. Нунес е човекът, който привлече Христо Стоичков на стадион "Ноу Камп".

Президентите на Барса пък постепенно започват да се превръщат в синоним на финансови измамници. Вчера друг успешен президент на Барса Жоан Лапорта бе осъден да плати близо 3 милиона евро за финансови злоупотреби.

Наследникът на Лапорта Сандро Росел си подаде оставката, след като се оказа, че при сделката по привличането на Неймар са давани пари под масата.