Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс остава под съмнение за супердербито срещу Реал Мадрид в събота. 

Футболистът се оплаква от болки в слабините, заради които пропусна последните два мача на отбора и утре ще мине нови прегледи, които ще покажат дали ще може да вземе участие в сблъсъка на „Бернабеу”. 

Днес той взе участие в тренировката на каталунците и изглеждаше в добро състояние, което увеличава шансовете му за игра, въпреки че не е получил разрешение от лекарите да поднови участието си в двубоите на отбора. 

Според испанските медии евентуалната липса на Бускетс може да накара треньора Луис Енрике да направи някои размествания по отношение на схемата на игра и изпълнителите. 

В защита позициите на Дани Алвес, Матьо и Жорди Алба изглеждат гарантирани, като въпросителната е кой ще бъде вторият централен защитник, защото ако Бускетс не може да играе, най-вероятно пред отбраната ще бъде поставен Хавиер Масчерано, а неговата позиция ще бъде заета от Жерард Пике. 

В средата на терена пък единият варианти е Ракитич, Иниеста и Шави да оформят ромб заедно с човека пред отбраната и Меси и Неймар да играят напред. Другата опция е да се играе с изявени флангови футболисти и един от вътрешните халфове да бъде жертван.