Централният защитник на Барселона Жерард Пике увери, че е играл неволно с ръка в ситуацията, която доведе до дузпа в полза на Реал Мадрид в снощното Ел Класико.

Още по темата

 

"Играта с ръка беше неволна. Не можех да махна ръката си от пътя на топката. Бих искал да знам какъв е критерият, защото е вярно, че топката докосна ръката ми, но нямаше как да си махна ръката", каза Пике.

"Не можех да се махна от пътя на топката. Тя уцели ръката ми и съдията наду свирката. Той не каза нищо. Аз се хвърлих на тревата, за да използвам тялото си, но не можех да си сложа ръката зад гърба."

"Ние започнахме мача добре и можехме да водим с два гола. Но в края Реал заслужаваше повече победата, като вземе под внимание и второто полувреме."

"Луис Суарес отново беше на разположение и той беше опция за нас да започне от самото начало. Треньорът го пусна и според мен Луис свърши добра работа."

"През първото полувреме не играхме толкова лошо, а след втория им гол се опитвахме да атакуваме повече. На техния стадион това отваря повече пространства и те могат да те накажат на контраатаки."

"Смятам, че този резултат е справедлив. Въпреки загубата, ние работим добре. Жалко, че серията на Клаудио Браво бе прекъсната", допълни Пике.