Барселона - Еспаньол, мач от 12-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 22.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто,
Защитници: Масчерано, Пике, Пуйол, Алвеш, Монтоя, Бартра,
Полузащитници: Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто, Дос Сантос
Нападатели: Меси, Неймар, Алексис, Педро, Тейо

Извън групата: Куенка, Ойер
Контузени: Афелай, Дос Сантос, Алба, Адриано

 

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща Еспаньол в каталунското дерби от 12-я кръг на испанската Примера Дивисион. Мачът е изтеглен  с един ден по-рано, за да може Барселона да почине повече преди мача срещу Милан в Шампионската Лига.

Това обаче означава, че днешният двубой ще бъде трети за домакините в рамките на само 6 дни. На този етап от сезона обаче умората не би трябвало да е решаващ фактор, а и използваната интересна ротационна схема от Тата Мартино трябва да помогне.

Формата на "Блаугранас" и начинът по който се печелят победите предполагат, че тимът не се изморява твърде много. През миналият уикенд бе един от най-трудните мачове на Барса в дербито с Реал, но през седмицата тимът спечели доста леко с 3:0 срещу Селта.

За днешния мач единственият нов проблем пред Мартино е отсъствието на контузения Адриано, но завърналите се Пуйол и Масчерано облекчават положението. Гостите от своя страна може би ще трябва да се справят без Стуани, Сидни и Хави Лопес, които са под въпрос.

Формата на двата тима е на двата полюса. Барса чупи рекорди и от началото на сезона има 10 победи и едно равенство. Еспаньол от своя страна има само една победа в последните си 6 мача.

В гостуванията си на "Ноу Камп" Еспаньол има много ниска успеваемост и е записал само една победа в последните 31 години. Тя обаче дойде сравнително скоро - през 2009 година. Две години по-рано пък равенството 2:2 коства титлата на Барса.

В последните осем мача помежду си обаче Барса има цели 6 сухи мрежи. Към това трябва да се отбележи и страхотната домакинска форма, при която тимът на Тата Мартино има 20 поредни победи.

Затова ще е огромна изненада, ако се получи нещо друго освен победа за Барса.

Резултат: 5:0