Хавиер Масчерано бе определен за играч номер едно на Барселона за изминалия сезон.

Така аржентинския халф изпревари сънародника си Лео Меси, който е голямата звезда на тима. Меси спечели приза три пъти в последните четири години.

През миналия сезон обаче той се представи доста слабо, особено през пролетта. Масчерано пък спечели доверието със сърцатата си и всеотдайна игра.

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен да получа тази награда", коментира Масчерано, цитиран от Goal.com.

"Ще опитаме да продължим да правим нещата по същия начин както досега, със същата всеотдайност, като същевременно оставаме верни на изискванията на клуб като този, които са високи".

За наградата гласуваха ключови членове на каталунските медии, както и началници на клуба, сред които и президентът Хосеп Мариа Бартомеу.

"Аз бях част от журито, което избра Хавиер Масчерано. И трябва да ти кажа Хавиер, че в началото имаше голям дебат", коментира Бартомеу.

"Но след като твоето име бе споменато, отговорът бе единодушен и това е напълно заслужена награда. За Барса е чест да има играч като теб".