Селта поднесе сензацията на 10-я кръг в испанската Примера Дивисион, след като победи с 1:0 Барса насред стадион "Ноу Камп".

Галисийците изиграха страхотен двубой и заслужаваха успеха си. Единствения гол вкара Ларивей в началото на второто полувреме след брилянтна асистенция на бившият играч на Барса Нолито.

Каталунците от своя страна не играха слабо, но нямаха никакъв шанс. Те направиха един куп пропуски, вратарят на гостите Серхио Алварес направи поредица от блестящи спасявания, а на 4 пъти и гредите му помогнаха. Два пъти Неймар стреля в рамките на гредата, един път Меси, а веднъж и защитник изби в напречната греда.

Така Барса допусна втора поредна загуба в първенството и бе свалена от първото място. Селта от своя страна продължава да няма загуба като гост.


Първото опасно положение бе в 6-та минута, когато Луис Суарес даде много хубав пас в коридор за Неймар, но той не успя да преодолее последния защитник в наказателното поле.

Две минути по-късно бразилецът получи точно центриране непокрит пред вратата, но ударът му с глава бе слаб и вратарят спаси.

В 11-та минута отново Неймар нанесе техничен удар от 20 метра и вратарят бе безпомощен, но топката тресна напречната греда.

Селта имаше възможност след пряк свободен удар точно пред границата на наказателното поле, но Нолито стреля над вратата.

Гостите имаха няколко удобни възможности за контраатаки, от които не се възползваха. След центриране от корнер обаче Пабло Ернандес бе оставен да стреля отблизо с глава, но Клаудио Браво направи важно спасяване на голлинията.

Последваха две чудесни възможности за Лео Меси, които обаче бяха пропуснати от аржентинеца. Първо в 29-та минута той стреля силно от десетина метра, но Алварес направи чудесно спасяване с една ръка около ъгъла на вратата.

Две минути по-късно пробив на Неймар бе спрян от защитник, но зад него Меси пое топката и излезе абсолютно сам срещу вратаря. Той стреля покрай него, но защитник изби в напречната греда.

В 33-та минута Суарес центрира чудесно в наказателното поле, но Меси не прецени добре крачките си, увисна леко под топката и стреля лошо с глава над вратата.

Суарес нанесе удар от границата на наказателното поле, но недостатъчно силен, за да затрудни Алварес. Към края пък топката удари съдията и рикошетът по щастлив начин изведе Неймар, той напредна до наказателното поле, но диагоналният му удар бе спасен брилянтно от Алварес.

В началото на второто полувреме Барса отново нямаше шанс пред гола. Жорди Алба поднесе в наказателното поле за Неймар, но той от пет метра засече в напречната греда.

В 55-та минута гостите изненадващо, но заслужено с оглед на представянето си откриха резултата. Нолито действа много енергично пред наказателното поле на Барса и открадна топката от колебливия Дани Алвеш, след което със страхотен пас с пета изведе Ларивей на чиста позиция и нападателят с бърз удар до гредата преодоля Клаудио Браво.

Барса не можа да реагира бързо и да наложи сериозен натиск, като дори организираше по-трудно атаките си, отколкото през първото полувреме. Меси играеше предимно индивидуално. Все пак при една ситуация той успя да нанесе удар отблизо, но прекалено лек и Алварес спаси с крак.

В 69-та минута Луис Суарес имаше чисто положение, но го пропусна. Педро центрира точно към него в наказателното поле, уругваецът засече с глава от само пет метра разстояние, но прати топката в ръцете на вратаря.

Барса имаше пряк свободен удар на чудесна позиция пред наказателното поле, но Меси стреля много лошо над вратата.

В 77-та минута Селта можеше да вкара втори гол. Нолито получи дълго центриране в наказателното поле и отправи чудесен диагонален удар от въздуха. Браво се хвърли и спаси с една ръка, а Чарлс направи добавка с глава, но над вратата.

Последваха нови две чудесни положения за Барса. Първо Меси нанесе далеч по-добър удар от фаул, но топката удари сглобката на гредите. След това пък Луис Суарес стреля опасно от границата на наказателното поле и топката отиваше в ъгъла на вратата, но Алварес се хвърли и с една ръка изби в корнер.

В 86-та минута Барса имаше нова опасна атака, при която Неймар нахлу отляво в наказателното поле, но поднесе неточно към Суарес.

 

Барселона - Селта 0:1

0:1 Ларивей 55

Барселона: Браво, Алвеш, Масчерано, Матийо, Алба, Бускетс (66 Шави), Ракитич, Рафиня (66 Педро), Суарес, Неймар, Меси

Селта: Алварес, Джони, Сержи Гомес, Кабрал, Майо, Пабло Ернандес (70 Борха Фернандес), Падоха, Крьон-Дели, Ореяна, Нолито (88 Мадинда), Ларивей