Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу очаквано бе категоричен, че Лионел Меси е щастлив в отбора и така опита да намали напрежението породено от думите на аржентинеца, който заяви в началото на седмицата, че не знае какво ще стане в бъдеще, с което породи спекулации, че може и да напусне. 

„Лео е щастлив в клуба. Говорих с баща му и той ме увери в това, въпреки че напрежението върху него извън терена е наистина много голямо” заяви босът пред телевизионния канал „8ТV”. 

„Той не е искал от нас нов договор и това е напълно сигурно. Чувства се добре тук. Ние винаги се стремим да помагаме на своите футболисти и това е нещо, което преди години отбеляза и Гуардиола, така че с Меси всичко е наред” добави той и изтъкна, че срещу играча се води кампания. 

„Срещу него определено има кампания, чиято цел е да го съсипе извън терена, а с това да повлияе и на представянето му на игрището, където той без съмнение е №1” каза Бартомеу.

Той разкри още, че с Жерард Пике са проведени разговори относно скандалите, в които се забърка напоследък, както и това, че Томас Вермаелен вече е на разположение на треньора Луис Енрике и в Барса са знаели, че го взимат контузен през лятото.