Суперзвездата на Барселона Лео Меси благодари на всички хора, които са му помогнали, след като снощи записа името си в историята, подобрявайки рекорда на Телмо Сара по голове в Примера дивисион. 

Аржентинецът се отчете с хеттрик при триумфа над Севиля с 5:1 и така увеличи сметката си на 253 попадения, с 2 повече от легендарния нападател на Атлетик Билбао. 

«Когато вкарах първия си гол преди години никога не съм си представял, че ще подобря който и да е рекорд в Испания, най-малкото пък този на великия Телмо Сара. Успях да го направя благодарение на помощта на много хора през годините. Този рекорд е за тях и искам да им благодаря, че винаги бяха до мен. А тези, които ме подкрепяха, но вече не са сред нас, винаги ще помня. Благодаря на всички!» написа Меси в една от социалните мрежи. 

Постижението му без съмнение е забележително предвид факта, че му трябваха само 289 срещи, за да изпревари Сара. Общо през тази кампания головете му са 14 (10 в Примера) в 16 двубоя, а в кариерата му като цяло достигнаха до 368, които е вкарал в 441 мача. 

Това бе неговият 17-и хеттрик в Лигата, като изостава единствено от Алфредо ди Стефано – 18 и Кристиано Роналдо – 19. Той се е разписал в 157 срещи, в които балансът на Барса е 139 победи, 13 равенства и едва 5 загуби.