Треньорът на Барселона Луис Енрике е на мнение, че отборът му е преодолял първата миникриза за сезона, но не си прави илюзии, че няма да има и други подобни моменти. 

Преди месец каталунците загубиха последователно от Реал Мадрид и Селта, което ги свали от първото място в Примера дивисион като се заговори и вътрешни проблеми в тима. Последваха обаче 3 поредни успеха и сега ситуацията на „Камп Ноу” е по-спокойна. 

„За съжаление ни предстоят и други трудни моменти. Може би преминахме първия, но ще бъде много наивно да смятаме, че до края на сезона няма да има други подобни неща. Можем само да се надяваме, че те ще бъдат малко, но големите отборли се познават именно в такива ситуации” заяви Енрике преди сблъсъка с АПОЕЛ от Шампионската лига утре в Никозия. 

„Не съм изненадан от това, което се случва, защото говорим за процес. В атака на Меси и Неймар е нужно време, за да се сработят, а Суарес бе основна фигура в Аякс и Ливърпул, така че и той ще трябва да свикне с новата обстановка. Освен това имаме Педро, Мунир, Сандро и други играчи. Притеснен съм за Вермаелен, но лекарите ще решават за него” добави той. 

Относно предстоящия мач с кипърския тим, Енрике каза: „Очаквам да бъде трудно, както бе и на „Камп Ноу”. Едва ли ще имаме много празни пространства, а това е синоним на проблеми. Точки обаче ни трябват, за да сме първи в групата и ще се опитаме да ги вземем на всяка цена”.