След хеттрика си срещу Севиля Лео Меси бе обявен, че вече е най-резултатният играч в Примера дивисион, но всъщност не е напълно сигурно, че той е подобрил постижението на Телмо Сара. 

Аржентинецът без съмнение има 253 гола („Марка” му брои 252), но по отношение на попаденията на легендата на Атлетик Билбао ситуацията е различна. Официално се твърди, че той има 251 гола, но в няколко други източници попаденията варират между 242 и 265. 

Проучване на вестник „АС” показва, че няма как със сигурност да се твърди колко са головете на Сара, който 6 пъти е голмайстор на Примера. Единствено сигурно е, че те не са по-малко от 242, но е възможно и все още той да има повече от Меси. 

Причините за разминаването в информацията са няколко. Първо – до 1948 година играчите не са имали номера и за статистиците е било трудно да се разпознаят, особено когато става въпрос за футболисти на гостуващия отбор. Второ – не се е водило официално времетраене на мача и всеки е записвал по свое измерване, което води до разминаване. И трето – има неяснота около някои попадения, които биха могли да бъдат автоголове, като единствено при добро описание може да стане ясно кой се е разписал. 

Така или иначе обаче дори и головете да са повече е абсолютно сигурно, че дори и по-късно Меси щеше да надмине постижението на Сара и пак да стане №1 по голове в шампионата.